Studieturer til Tyskland

29 elever og fire lærere er i Tyskland for å gjeste våre samarbeidsskoler og ha praksis i Gifhorn og Göttingen. Oppdateres med bilder.

• Av Bjørn-Erik Buøen

Byggfag, kjøretøy, elektro og arbeidsmaskiner

Elleve elever fra vg2 byggteknikk, fem elever fra vg2 kjøretøy, fem elever fra vg2 elektro, to elever fra vg2 arbeidsmaskiner og tre lærere dro i dag av sted til vår samarbeidsskole gjennom flere år, BBS2 i Gifhorn.

Oppholdet varer i to uker, og elevene skal ha noe undervisning på skolen i Gifhorn, men for det meste skal de være utplassert i bedrifter.

Alle forberedelser er gjort, og gruppen ser frem til denne årlige opplevelsen og gode lærdommen.

Vi på Rosthaug får gjenbesøk fra BBS2 i tre uker i mai, der elever fra samme utdanningsprogram på BBS2 skal ha utplasseringspraksis i bedrifter i vårt nærområde.

Mediefag

Seks elever fra vg2 medier og kommunikasjon og én lærer reiste også til Tyskland i dag, men de skal besøke den ferske samarbeidsskolen vår, BBS2 i Göttingen.

Samarbeidet med denne skolen ble innledet i 2015, og vi hadde besøk av elever derfra i januar 2016. Nå er det vår tur, og elevene skal være der i tre uker.

Hovedtema for studieturen er gammel boktrykkerkunst og -teknikk, og midler er søkt gjennom EU-programmet Erasmus+.

Se bilder fra turen i dette bildegalleriet:

Publisert 3. april 2016, oppdatert 3. april 2016.