Fikk ny kunnskap i Tyskland

To uker i tyske bedrifter og på tyske verksteder har gitt elevene våre masse ny kunnskap.

• Av Ole Kristian Wold

Da var nok en vellykket tur til Gifhorn i Tyskland for våre elever over. Det var 23 elever fra fire forskjellige utdanningsløp som var med på turen 2BYA, 2AMA, 2ELA og 2KJA. Turen varte i to uker.

Mur og maskiner

Bygg- og anleggsgutta fikk jobbe med muring, elektroelevene hadde arbeidspraksis hos tyske elektrobedrifter, arbeidsmaskiner- og kjøretøygutta hadde arbeidspraksis på tyske maskinverksteder og bilverksteder.

Fotball og fabrikk

I helgene var vi flere turer til Wolfsburg for å gå på fotballkamp, teknisk museum, badeland og Autostadt (Volkswagen-fabrikk). Vi hadde også en dagstur til byen Celle for å se på gamlebyen der.

Middag og heder

Oppholdet ble avsluttet med felles middag sammen med våre tyske kollegaer, og våre elever fikk utdelt dokumentasjon på den arbeidspraksisen de har utført.

Publisert 3. mai 2016, oppdatert 3. mai 2016.