Fikk svar fra Vera Lynn

Lærere sendte gave til Vera Lynn på 100-årsdagen - nå har de fått svar.

  • Av Øivin Moen

Vera Lynn ble født i London 20. mars 1917. Hennes familie hadde ikke råd til å gi henne en høyere utdannelse, men hun begynte å synge på en pub i nabolaget allerede som sjuåring. Vera lærte aldri noter, fikk aldri noen utdannelse i sang og musikk, men var et naturtalent.

The sweetheart of the forces

Hennes sangkarriere strakte seg over nærmere 90 år, med et høydepunkt under andre verdenskrig, da hun ble kjent som «the sweetheart of the forces». Blant hennes mest kjente sanger er «We’ll meet again» - «The white cliffs of Dover» - «There will always be an England». Til  100-årsdagen ble noen av hennes sanger utgitt på nytt, på en samle-CD (se bildet under). Forsidebildet viser Vera i forgrunnen og de hvite klippene ved Dover i bakgrunnen.

Hilser til elever og lærere

Språk- og historielærerne på Rosthaug sendte Vera Lynn en gratulasjon og gave til 100-årsdagen, som hun feiret i fin form 20. mars. Nå har hun svart, med hyggelig brev og signert fotografi (se bilde og kopiert brev). I brevet skriver hun blant annet at hun setter stor pris på billedboka fra Norge, og på pengegaven til hennes fond «Children’s Charity», som hjelper barn fra fattige familier med å få en utdannelse. Hun avslutter slik: «Please send my best wishes to all the teachers and pupils at Rosthaug». Hermed er det gjort!


Publisert 24. mars 2017, oppdatert 24. mars 2017.