Spansk

For mange er en ferietur til Spania det første møtet med spansk språk og kultur. Spansk er imidlertid langt mer enn bare et «feriespråk».

Spansk er et av de største verdensspråkene. Visste du at den spansktalende verden strekker seg fra Filippinene i øst, via Spania til Latin-Amerika og USA i vest? Totalt snakkes språket av mer enn 400 millioner mennesker i verden, og bare i USA bor det mer enn 46 millioner mennesker som har spansk som morsmål.

Det spanske språket er rikt. Rikt på ord, bilder, musikalitet og uttrykk. Det er imidlertid også rikt på bøyningsformer og kompliserte strukturer. Erfaringsmessig er dette krevende og utfordrende for mange. Belønningen er imidlertid stor når du først behersker språket. Kunnskap om spansk språk åpner døren til en rik verdensomspennende kultur. Hvem har ikke hørt om salsa, flamenco, tapas og paella?

I dette kurset lærer du å kommunisere med andre, og du vil få økt kunnskap om spansk- og søramerikansk hverdagsliv og omgangsformer. Du vil få være med på ulike rollespill der vi lager menyer og «bestiller» mat. Vi jobber også prosjektbasert, og vi ser filmer som kan ta oss inn i land og kulturer som vi kanskje ikke har mulighet til å reise til. I tillegg jobber vi med oversettelser av sangtekster fra kjente spansktalende artister som Shakira, Enrique Iglesias, Manu Chau, Juanes og Pitbull. Med andre ord; man skal ikke kimse av å lære språk gjennom musikk, filmer, bøker, dikt og heiarop.

¿Estás listo? Er du klar?


Publisert 18. februar 2015, oppdatert 18. februar 2015.