Dager som aldri glemmes

Fire hektiske og opplevelsesrike dager. Elevene deler sine erfaringer fra World Cup-serveringa.

”Jeg lærte at det ligger mye planlegging bak et så stort arrangement, og at alle må jobbe for at det skal gå opp. Vi måtte samarbeide mye. Alt gikk som smurt, og vi jobbet godt. Jeg synes det var veldig gøy, og det er en god opplevelse og erfaring å ha med videre i livet.”

”Torsdag stekte vi sveler og kjørte stolheis!”

”På fredag pakket vi ned ting som vi trengte i Vikersund, og når vi kom dit, tok vi det vi pakket med, inn og gjorde det klart for når pressen skulle komme å spise lunsj. Det var kremet tomatsuppe på menyen, og så stekte jeg sveler igjen, og vi fikk lov til å ta stolheisen.”

”Det som var positivt med denne opplevelsen, var å kunne ha ansvar for en avdeling alene og ha full kontroll på den.”

”Jeg hadde mange positive opplevelser alle de dagene vi var i bakken. Vi fikk lære mye, og vi ble bedre kjent med vaktskifter. Vi fikk muligheter til å se på hopprennet og møte hopperne, noe som var ekstra stas.”

”Jeg har lært hvordan man skal steke sveler, hvordan man skal servere mat til andre.”

”Jeg har lært hvordan man skal kle seg, på fredagen var det varmt, på lørdag var det varmt, og på søndag var det varmt.”

”Nå vet jeg hvor gøy det er å være i bakken, men det er bedre å servere enn å stå og se på ute i bakken. Det hadde blidt kaldt og stått ute.”

”Opplevelsen var helt fantastisk. Disse dagene vil aldri glemmes.”

”I løpet av de dagene jeg var med og serverte, lærte jeg å se hvor mye mat som gikk, og hva som ble til overs. Jeg synes det var en kjempemoro helg - thumbs up. God opplevelse og ikke minst lærerikt.”

”Jeg følte at det gikk kjempegreit! Det var veldig moro og litt slitsomt. Jeg er en person som alltid pleier å bytte kanaler når det kommer til skihopping. Men nå skal jeg følge med på det videre, fordi man blir interessert når man er der og ser hvor mange som synes det er gøy. Så var det veldig gøy å møte folk fra andre land og la dem smake på maten vår. Det var veldig hyggelig å hilse på både folk fra pressen og skihopperne. Vi fikk et minne med klassen vi ikke kommer til å glemme, jeg kan garantere deg at jeg kommer til å huske de dagene vi var der hver gang noen sier "Vikersund". Jeg hadde det veldig gøy.”

”Min opplevelse i vikersundbakken var lærerik og gøy.”

”Man får gjort mange forskjellige ting, og du er alltid opptatt med noe.”

”Jeg lærte mye om å lage mat i store mengder. Jeg lærte også hvordan man skal frakte det på en god og effektiv måte. Det jeg lærte oppe i bakken, var å jobbe med midlene vi hadde. Var noe glemt igjen på skolen, så var det glemt igjen. Jeg lærte også at det går an.”

”Min opplevelse av denne helgen var morsom. Det var gøy å jobbe med andre enn de i klassen, så det ble ikke helt a4. Jeg likte også å få lært meg litt om restaurantkjøret da det var vår egen lille restaurant vi drev.”

Publisert 17. februar 2016, oppdatert 17. februar 2016.