Vg1 Restaurant- og matfag

På restaurant- og matfag får du fagkunnskaper innen ernæring, råvarebehandling, tilberedning og hygiene. I faget prosjekt til fordypning kan vi tilby fordypning i 12 forskjellige yrker.

Velger du restaurant- og matfag, kan du utdanne deg innen mange utfordrende og spennende yrker. Industriell mat operatør kokk, institusjonskokk, servitør, baker, konditor, fag innen for kjøtt og fisk. Både nasjonalt og internasjonalt vokser bransjen i stor skala. Restaurant- og matfag utdanner til hektiske yrker som krever pågangsmot , kreativitet og utholdenhet.

Restaurant- og matfag samarbeider med lokale aktører. I Modum kommune har vi mange spennende samarbeidspartnere som gløder for sine lokale produkter. Mange er nyskapere av nisjeprodukter som kan gi deg som elev lærelyst og nysgjerrighet, og kanskje ønske om å skape noe eget. Det er også en sterk tradisjon for å drive ungdomsbedrift her på avdelingen.

Som en læringsarena har vi den historiske Collettbygningen som byr på gamle tradisjoner fra Buskerud fylke. Her har vi muligheter til å arrangere selskaper, møter og kulturelle begivenheter som krever gode råvarer og spennende retter tilberedt av elever på restaurant- og matfag .

Vg1 er felles for alle yrkesvalg innenfor restaurant- og matfag.

På Vg2 velger elevene linje tilpasset yrket de ønsker seg. Hvilke linjer som tilbys på Vg2, varierer fra skole til skole. Etter Vg2 kan man begynne som lærling på en arbeidsplass, og etter endt lærlingtid kan man ta fagbrev. Buskerud vgs. tilbyr Vg2 Kokk og servitørfag. I prosjekt til fordypning på Vg2 kan man velge kompetansemål fra fagene kokk, servitør eller institusjonskokk.


Publisert 20. august 2013, oppdatert 13. november 2018.