Restaurant- og matfag

Er du glad i å lage mat, er dette et utdanningsprogram hvor du kan utfolde deg og utfordre deg selv. Du kan utvikle din kreativitet og skaperevner på Restaurant- og matfag.

Dette er utdanningen for deg som er glad i å lage mat og ønsker å jobbe innenfor restaurant- og matbransjen. Du lærer å jobbe praktisk på profesjonelle kjøkken, og du lærer hvordan du jobber trygt og effektivt. Utdanningen fører til jobber som blant annet kokk, servitør, kjøttskjærer, slakter, konditor og baker.

Vi legger vekt på norske og lokale mattradisjoner, og i samarbeid med naturbruk har vi tilgang på lokale råvarer rett utenfor kjøkkendøra. Det blir lagt stor vekt på sesongene, og med vår beliggenhet har vi store muligheter til å benytte oss av det elv, skog og jord kan tilby.

Som en læringsarena har vi den historiske Collettbygningen som byr på gamle tradisjoner fra Buskerud fylke. Her har vi muligheter til å arrangere selskaper, møter og kulturelle begivenheter som krever gode råvarer og spennende retter tilberedt av elever.


Publisert 25. oktober 2012, oppdatert 7. desember 2018.