Vg2 Heste- og hovslagerfag

Her får du ha hele 17 timer i uka med emner knyttet til hestehold. Fagene er hest og hestehold, stalldrift og aktiviteter med hest. Undervisningen foregår både som praktiske øvelser og i form av teoriundervisning.

Ønsker du en skolehverdag med hest? Da bør du velge hestelinjen på Buskerud videregående skole.

Hver uke er det 17 timer undervisning i programfag med hest og hestefag. Undervisningen varierer med ulike temaer innen ridning, kjøring, generell håndtering og daglig stell av hest.

Du skal lære å drifte en stall, hvor stallens daglige gjøremål er en viktig del. På salmakerverkstedet jobber du med lær og reparasjoner av hesteutstyr.

I fagene lærer du om fôring av hest, sykdommer, atferd, ulike treningsmetoder, fôrproduksjon, hestens anatomi og fysiologi, maskiner som brukes i hestenæring og transportering av hest. En dag i uka jobber du i en annen stall, rideskole eller er med hovslager. Du kan også fordype deg innenfor toppidrett hest.

Etter Vg2 kan du gå ut i lære og bli lærling i hestefaget eller hovslagerfaget over 2 år. Dette vil føre til et fagbrev. Du kan også gå direkte videre på Vg3 påbygg til generell studiekompetanse eller Vg3 Naturbruk, som også gir generell studiekompetanse.

Fra 2021 vil Dyrefaget også tilbys.

Det er mulighet til og ha med egen hest på skolen. Da må du søke om stallplass i god tid til:

Informasjonsansvarlig/stallansvarlig:
Renate Henriksen
Tlf.: 938 81 610
E-post: renate...@bfk.no

Ønsker du å fordype deg i toppidrett hest, kan du lese mer om dette her


Publisert 22. august 2013, oppdatert 18. september 2019.