Ble kjent i "villmarka"

Tunge sekker, 14 timer gange, deilig turmat og teltovernatting var noe av det elevene i 1IDA fikk erfare da de gikk over skauen til Drammen.

Tekst og foto: Ingebjørg Hørlück Berg, Carense Hartz og Karoline Syvertsen Ørpen.

Vi startet turen fra skolen klokken litt over 8. Mc Henry og Mattis var kartlesere og ledet oss trygt frem til Drammen. (Med noen timers omvei, men det var jo bare koselig det.) Vi hadde flere velfortjente pauser på turen, siden det er veldig viktig med mat og drikke. Etter ca. 9 timer var vi endelig fremme på Solbergsetra der vi skulle telte, eller det var hvert fall det vi trudde. Noen av oss løp da ned og var ganske så gira på bare å slå opp teltene og spise digg, varm mat. Så vi vil ikke si at vi ble så glade da Øystein kommer og sier at vi er på feil side av vannet. Så vi tok på oss sekkene igjen og gikk til riktig plass.

Telt før mat

Etter litt over 9 timer var vi endelig fremme på Solbergsetra. Da fikk vi streng beskjed om at vi måtte sette opp teltene før vi fikk spise. Så vi fikk bra motivasjon til å sette opp teltene fort. Vi gjorde ikke mye mer på Solbergsetra enn bare å være sammen og å bli kjent. Vi fikk også streng beskjed om at vi skulle være stille etter klokken 22, og de som ikke klarte å holde kjeft, måtte da ta 50 pushups. Så det ble fort stille, vil vi si.

Digg å se Drammen

Klokken 7 sto vi opp og måtte være klare til å gå videre klokken 8. heldigvis måtte vi ikke gå like langt denne dagen, siden alle var helt ødelagt i beina. Vi brukte ca. 5 timer, så vi brukte altså da ca. 14 timer til sammen til Drammen. Diggeste følelsen var å komme seg ut av skogen og se Drammen. Når vi hadde kommet oss helt ned, tok de fleste bussen hjem, men noen tok også turen til Mcern.


Publisert 15. september 2019, oppdatert 15. september 2019.