Musikalsk livsglede på Modumheimen

2HFA holdt en vellykket konsert på Modumheimen som en del av prosjektet Livsglede for eldre.

• Av Øivin Moen

Mandag 15. januar var klasse 2HFA og lærerne Kari-Anne Orvik og Øivin Moen på besøk på Modumheimen. Som en del av prosjektet Livsglede for eldre, arrangerte vi en engelsk-amerikansk sangstund i kafeen. Lyd og bilde ble vist på storskjerm, og elevene akkompagnerte som kor ved siden av.

På programmet sto sang og musikk fra 1940-, 50- og 60-tallet, med Glenn Miller, Vera Lynn, Doris Day, Frank Sinatra, Elvis Presley og John Lennon. Som avslutning spilte vi marsjen fra filmen Broen over Kwai, eller Colonel Bogey som den egentlig heter. Dette er musikk som de fleste av beboerne har hørt i sine yngre dager, og som de gjerne hører igjen. Mellom musikkinnslagene fikk beboerne høre litt om hver enkelt artist og musikalske innslag.

Etter konserten ble elevene med beboerne inn på de forskjellige avdelingene, der det ble tid til en liten matbit og prat om konserten.

Elever og lærere fra Rosthaug fikk skryt for programmet og ble ønsket velkommen tilbake igjen for flere konserter med den gode, gamle musikken fra noen tiår tilbake.

Publisert 18. januar 2018, oppdatert 18. januar 2018.