Praksis i Tyskland

I to uker hadde elever fra fire klasser arbeidspraksis i Gifhorn i Tyskland. Det var vellykket på alle måter.

• Av Bjørn-Erik Buøen

Elever fra vg2 kjøretøy, vg2 elektro og vg2 arbeidsmaskiner var sammen med vg2 bygg og anlegg i Gifhorn i Tyskland i vår. Det er første gang skolen er representert med elever fra arbeidsmaskinklassen i Tyskland. Alle elevene hadde arbeidspraksis i bedrifter i to uker, og gjennomføringen var vellykket. Elevene var utplassert alene og to og to i bedriftene.

Gifhorn 2015

Elevene, totalt 22, fra alle fire klassene bodde under samme tak i et lokalt hospits i utkanten av Gifhorn. Da det ble helg, var alle på besøk på Autostadt (VW-fabrikken i Wolfsburg), Teknisk museum i Wolfsburg, samt at de fikk med seg storkampen i Bundesliga mellom Wolfsburg og Freiburg.

Gifhorn 2015

Her kan du lese om byggfags oppgaver i Gifhorn.

Oppsummeringen fra oppholdet var at det var:

• Lærerikt
  • Morsomt
  • Slitsomt
  • Interessant
  • Motiverende
  • Nye erfaringer
  • God mat
  • Sosialt

Gifhorn 2015

Publisert 4. juni 2015, oppdatert 4. juni 2015.