Internat

Buskerud videregående skole har internat. Dette ligger på vår avdeling på Buskerud gård - cirka fire km fra bussholdeplassen i Åmot.

Nytt internat ble bygget i 2019/2020, og det gamle internatet ble totalrenovert skoleåret 2012/13. 

Internatet er det tre typer hybler:
a) 4 hybelrom ligger rundt en stue og kjøkken. To og to rom har felles dusj og WC.

b) 3 hybelrom ligger rundt en stue og kjøkken. Hvert rom har dusj og WC.

c) Hybelrom med eget bad med WC og dusj. Felles stue og kjøkken. (Pris kommer.)

Kostnader
Hybeltype a) koster 5300 kr per måned og type b) koster 5800 kroner per måned, med forbehold om prisjustering. Det kan søkes botillegg hvis du bor mer enn 40 km fra skolen, eller har mer enn tre timers reiseveg hver dag.

Inkludert i leie er frokost, lunsj som du må smøre under frokosten, middag og kvelds. Det er TV og internett på hver stue og noen enkle møbler. Du kan ikke leie rom uten kost.

Det er ikke anledning til å ha kjæledyr på rom eller stue.

Organisering
Internatet har en miljøarbeider på ettermiddag og kveld som kjører minibuss til aktiviteter eller f.eks. handletur. Det er sovende nattevakt. Etter avtale kan du bo på internatet i helgene om du skal stelle egen hest, eller du skal stelle skolens dyr. Det er ingen organisert matservering i helgene, men det er kjøkken i hver leilighet. I feriene er internatet stengt.

Transport
Internatet ligger på avdelingen på Buskerud gård. Her er programområdene restaurant- og matfag, naturbruk, arbeidsmaskiner og bygg- og anleggsteknikk. Skolens andre programområder er på hovedskolen som ligger i Åmot sentrum, cirka 4 km unna. Det går skolebuss fra avd. Buskerud og til Åmot skysstasjon hver morgen klokka 07.35. Om ettermiddagen går det buss tilbake som følger rutetabell. Du må ha ungdomskort til bussen. 

Søke internatplass
Det er kun elever på Buskerud vgs. som kan søke internatplass. Søknaden kan sendes når skoleplassen er bekreftet. Søknadsfristen er 1. august 2020, men du kan søke så fort du har fått skoleplass hos oss og takket ja.

Det er i hovedsak reisetid/reisevei til og fra skolen som avgjør hvem som får leie rom. Blir det begrenset kapasitet på internatet, vil elever på naturbruk og som har med egen hest, bli prioritert. Tilbud om internatplass blir sendt ut cirka 10. august. etter at 2. inntak for søknader til skolen er avgjort.

 

Nedenfor finner du bilder.


Publisert 23. september 2013, oppdatert 7. mai 2020.