Tatt ut til NM for ungdomsbedrifter

Buskerud vgs. skal igjen til NM! Smart Farming UB og Ingenmannsland UB, dere er rå!

• Av Ingvild Stegane Strandbråten

Ungdomsbedriften Smart Farming UB, som satser på å dyrke mat i konteinere, har mottatt følgende invitasjon fra Ungt Entreprenørskap: «Dere oppnådde gode resultater under årets fylkesmesterskap og vi ønsker derfor å invitere dere til å konkurrere i kategoriene Beste samarbeid med næringslivet og Størst verdiskapingspotensial under NM.»

Dyrke mat hele året

Vi er veldig stolte over at vi igjen skal ha med elever i NM for ungdomsbedrifter. De ansatte i Smart Farming UB er Julie Røyset Andersen, June Røyset Andersen, Nephtali Amorig Horig, Sondre Christoffer Mogen, Sigurd Herlung Sønju (daglig leder) og Laura Valaityte (elever fra Studiespesialisering og Service og samferdsel).

- Systemet vårt gjør at man kan dyrke ting hele året. Vi satser på gjenbruk av blant annet vannet og ved kunstig lys vil vi sikre gode vekstforhold. Og så er det kortreist, sa daglig leder Sigurd Herlung Sønju til Bygdeposten under Fylkesmesterskapet som fant sted i Vikersund i 5. mars. Les hele saken her.

Syltetøy til NM

Også Ingenmannsland UB, som produserer et herlig syltetøy av gulrøtter og epler, er tatt ut til NM! Vi gratulerer så mye! Bedriften skal konkurrere i klassen "Beste yrkesfag", og følgende elever er med: Martin Kallerud, Cecilie Bergan Hansen, Mats Løvås, Mia Havikhagen, Mats Rene Lyder, Madeleine Hæhre Tangen, Thinnarat Thongkhong, Christian Olsen (fra Restaurant- og matfag), Andreas Gulliksen og Elias Øvrevoll Johansen (fra Service og samferdsel).

På grunn av dagens situasjon vil NM for ungdomsbedrifter gjennomføres digitalt i år, fra 4. til 8. mai.Lykke til med forberedelser, Smart Farming UB og Ingenmannsland UB!

Publisert 26. mars 2020, oppdatert 29. mars 2020.