Jakt etter historiske spor

En ettermiddag i september leita 3STA etter spor etter Peter Collett, en av de mest kjente gårdeierne på Buskerud Hovedgaard.

I en nedgrodd natursti gikk elevene rundt for å leite etter innskriftene i fjellet. Å leite etter inskripsjoner i Collettstien er nesten som en skattejakt – og den ender oppe på Bakåsen med en flott utsikt over området. Kunne disse si oss noe om 1800-tallsmenneskene på Buskerud og Peter Collett (1766-1836)?

Trodde på framskrittet

Det sies at Peter Collett på sine siste dager var en svært humørsyk mann. Sporene elevene fant etter Collett på Buskerud disse dagene var etter en mann som var kjent med Norges historie gjennom vikingkonger og norgespatrioter før unionen med Danmark ble oppløst i 1814. Samtidig var Collett en engasjert mann som hyllet troen på framskrittet og de ideene den franske revolusjonen brakte med seg. På denne stien i lille Modum fikk europeisk tankegods plass.

Besøk bloggen Biskopsrud

Navnet til Buskerud fylke er tatt fra nettopp denne gården. Derfor har vi kalt nettstedet for Biskopsrud. 3STA vil bli glade om du besøker bloggen. Her vil det sannsynligvis komme flere blogginnlegg.

Publisert 27. september 2019, oppdatert 30. september 2019.