Drar til Gambia i natt

To heldige elever stikker til Gambia i to uker. Der skal Kristine og Jonas blant annet gjeste skolen vi har vært med på å bygge opp.

• Av Ingvild Stegane Strandbråten

- Jeg er nysgjerrig, og jeg gleder meg til å bli kjent med en annen kultur, sier Jonas Korsbøen Andersen (17), som går i 2STA.

Plukket ut

Han ble sammen med Kristine Thoresen (18) fra 3STA plukket ut til å representere Buskerud videregående skole i utvekslingen til Gambia. Hvert år sender vi to elever avgårde i to uker, sammen med den lokale solidaritetsorganisasjonen Butterfly Friends. Elevene har søkt, vært til intervju og blitt valgt ut av skolens ledelse.

Les om Gambiaprosjektet vårt her.

- Vi skal besøke alle skolene som Butterfly Friends har, vi skal gjeste helsesenteret de har bygget opp, og vi skal møte fadderbarna, sier Kristine.

Fadderbarn

Hun legger til at hun og Jonas fikk hvert sitt fadderbarn i forrige uke, og de gleder seg stort til å møte "barna" som er omtrent like gamle som dem selv.

Nå er koffertene pakket - de reiser med to kofferter hver som er fulle av klær de skal gi bort - og de setter seg snart på flyet. Torsdag lander de i hovedstaden Banjul.

Du kan følge Kristine og Jonas på facebooksiden Gambia - Buskerud vgs.

Kristine Thoresen fra 3STA og Jonas Korsbøen Andersen fra 2STA er reiseklare.

Publisert 19. februar 2020, oppdatert 19. februar 2020.