Tror de vinner Gründeridol

Det står ikke på selvtilliten til Water Saver UB. De tror de kan vinne Gründeridol. Lykke til med idol og den verdensviktige ideen!

  • Av Ingvild Stegane Strandbråten

- Vi har høye forventninger og tror vi kommer til å vinne. Produktet vårt er viktig for hele verden, sier Adam Natuev i 2SSA.

Sammen med Nicklas Kristiansen, Tekleweini Berhe og Mathias Nordengen driver han ungdomsbedriften Water Saver UB. De har utviklet en idé for gjenbruk av vann og deltok nylig på en delfinale i Hønefoss. Nå er de klare for selve finalen i pitchekonkurransen Gründeridol, arrangert av Ungt Entreprenørskap Buskerud under Gründeruka.

De er ivrige etter å fortelle om produktet sitt, men vi kan ikke avsløre mer enn at det dreier seg om gjenbruk av vann. Her er tre av gutta i Water Saver UB: Nicklas Kristiansen (f.v.), Tekleweini Berhe og Adam Natuev.

Klimaprodukt

- Ideen er veldig god, og den støtter FNs bærekraftmål nummer 6 om rent vann og gode sanitærforhold, sier Natuev og får støtte fra de andre gutta.

De er alle opptatt av verdens klimautfordringer og frykter vannmangel. Derfor har de sett på hvordan utslagsvann kan gjenbrukes. Hemmeligheten vil de ikke avsløre her, men den skal de fortelle om under Gründeridol i Drammen på torsdag.

Trenger sponsorer

Dersom Water Saver UB vinner, venter en gründermesse i Latvia, og det kan guttene godt tenke seg.

De har nå planer om å oppsøke sponsorer slik at de kan utvikle produktet som skal redde verden. Deretter trenger de hjelp fra ingeniører.

Vil du følge Water Saver UB, kan du finne dem på Instagram: water_saver_ub.


Publisert 13. november 2018, oppdatert 14. juni 2019.