Prøver seg i praksis

De er hos ulike bedrifter på tirsdager. Dermed får TIP-elever virkelig smaken på det virkelige yrkesliv.

• Av Frode Gundersen

Vi har 19 elever fra Vg1 TIP ute i bedrift på tirsdager. Dette er i faget YFF, og det er et tilbud til de elevene som ønsker å se hvordan det er å jobbe med det yrket de kunne tenke seg å jobbe med seinere.

Praksisperioden strekker seg over ti uker (ti tirsdager), med muligheter til å forlenge dette ytterligere noen uker.

De elevene som ikke ønsker å reise ut i bedrift på tirsdager, er inne på skolen og har fordypning innen lette kjøretøy.

Vi har elever som jobber mot disse TIP-relaterte utdanningene i år: Transport, sveiser, maskinfører, mekaniker, arbeidsmaskiner, truckmekanikker, foliering (skade/lakk bil).

Her er noen av elevene på sine praksisplasser:

Publisert 14. februar 2019, oppdatert 14. juni 2019.