Møtte Elden i retten

Elevene fra rettslærefaget på studiespesialisering møtte John Christian Elden i Kongsberg og Eiker tingrett.

• Av Heidi Hübner

Rettslære 1, programfagsklasse på studiespesialisering, var denne uka på besøk til Kongsberg og Eiker tingrett. De satt stille og lydhøre under hele rettsforhandlingen og fulgte nøye med på hva advokatene, vitnene, sakkyndige, dommerne, fornærmede og tiltalte sa. Saken dreide seg om grov kroppsskade hvor tiltalte ikke erkjente straffeskyld.

Viet tid til elevene

Elevene fikk også et overraskende og spennende møte med en strålende blid og imøtekommende John Christian Elden, tiltaltes advokat. Elden tok seg god tid til å snakke med oss, både før og etter saken. Elevene stilte spørsmål om alt fra fagbegreper som tilregnelighet og skyld til spørsmål om den profilerte advokatens egen arbeidsdag som advokat.

Lærerikt og morsomt

- Jeg syntes det var veldig lærerikt og morsomt å se hvordan en rettssak fungerer i praksis, etter å ha lært om faget i rettslære. Det var gøy å se hvordan det så ut i tingretten og hvordan de forskjellige stillingene i salen handlet, forteller Julie Marie Billund fra 3STA engasjert.

Hun syntes det var en fordel at de hadde gått gjennom mye av stoffet i forkant.

- Og det var egentlig overraskende likt slik jeg hadde sett for meg på film og nyheter. Ekstra gøy var det at det var John Christian Elden som var forsvarer. Jeg var usikker på om det egentlig var han med en gang med tanke på at jeg ikke trodde han tok slike "mindre" saker, er jo vant til å se han på TV! Det var veldig snilt av ham å ta seg tid til å snakke med oss etter saken, og engasjementet, kunnskapen og erfaringen hans gjorde det interessant å høre på, sier Julie Marie Billund.

Publisert 15. mars 2019, oppdatert 14. juni 2019.