Drømmelærlingen

Tidligere elev Sarah (22) er lærling hos oss. Hun er strålende fornøyd, og det er alle andre også. - Hun er en drøm av en lærling.

• Av Ingvild Stegane Strandbråten

- Det var egentlig flaks at jeg fikk høre om denne lærlingplassen, sier Sarah Tinlund Hansen (22).

Hun gikk på vg2 Salg, service og sikkerhet på Buskerud vgs. da hun i april i fjor fikk høre at skolen skulle ha lærling i kontorfaget fra høsten 2018. Det passet Modum-jenta bra, og hun fikk positivt svar på søknaden umiddelbart etter at den var levert.

Trives veldig godt

- Jeg trives veldig godt her! Og jeg får jobbe med varierte oppgaver som til slutt gir meg kompetansen jeg trenger for å ta fagbrevet sommeren 2020.

Administrasjons- og personalleder Nina Irén Røste er svært fornøyd med valget om å tilby lærlingplass, og hun kan ikke få fullrost lærlingen sin:

- Hun er jo en drøm av en lærling, sier Røste.

Hun forteller at skolen også er fornøyde med å ha lærlinger innen hest- og hovslagerfaget, IKT og vaktmestertjenesten.

Strukturert og nytenkende

Sarah deltar i arbeidet med lønn og ansettelser, regnskap og fakturering, profilering av skolen og HMS. Ellers er hun veldig til stede i resepsjonen på begge våre avdelinger og er svært behjelpelig overfor elever og ansatte.

- Det er veldig positivt å ha Sarah som lærling, sier Inger Syversen og Kari Lise Svensrud som jobber på kontoret på Buskerud vgs.

De forteller om en ivrig og strukturert lærling med erfaring. Og de legger til at det er fint med nye tanker og ideer.

Fikk barn mens hun var elev

Sarah har tatt en litt uvanlig vei mot yrkeslivet, og hun har derfor en del mer erfaring enn andre på 22 år.

Først gikk hun to år på studiespesialisering, men det var ikke noe for henne. Hun byttet til Service og samferdsel og gjennomførte kun yrkesfagene siden hun hadde fellesfagene fra studiespesialisering. Dagen etter skoleavslutninga på vg1 (god timing, red.anm.), fødte hun en datter, og dermed ble hun hjemme et år før hun tok vg2 Salg service og sikkerhet.

Med en 1-åring i hus, skulle man tro at det ble noen krevende dager, men Sarah forteller at hun kun hadde én fraværsdag andre året på vg2. Da var datteren syk.

NM-deltaker

I løpet av vg2 drev hun sammen med andre elever ungdomsbedriften Foldit UB. De vant priser på fylkesmesterskapet og ble belønnet med NM-deltakelse.

- En kjempefin erfaring og mye jobb. Jeg lærte masse av å starte opp, drifte og avvikle en bedrift, sier Sarah.

Vi er glade for å ha Sarah i vår stab, og vi ønsker henne lykke til på veien mot fagbrevet.

Publisert 18. januar 2019, oppdatert 14. juni 2019.