Åpnet med glede

Vårt nye, flotte undervisningsbygg ble i dag offisielt åpnet. - Dette gjør vi med enorm glede, sa fylkesordfører Roger Ryberg.

  • Av Ingvild Stegane Strandbråten

En flottere ramme rundt åpningen av det nye undervisningsbygget er vanskelig å finne. Midt på vakre Buskerud gård, i strålende solskinn og med omkring 650 elever og 150 ansatte til stede. Rektor Knut Erik Hovde smilte bredt, musikken skapte god stemning, og fylkesordfører Roger Ryberg (Ap) var over seg av begestring da han fikk med alle på å telle ned ved snorklippinga. 

Takket for tålmodigheten

- Vi i Buskerud fylkeskommune er veldig stolte over hva som har skjedd her på Buskerud gård, og å spa fram 52 millioner til dette bygget, gjorde vi politikere med glede. Jeg vil takke ansatte og elever for tålmodigheten, sa Ryberg.

Han viste engasjement for å gi elever kunnskap om mat og matproduksjon.

30 prosent utført av lærlinger

Håvard Dybendal fra Peab Entreprenør snakket om arbeidet og samarbeidet, og skrøt av assisterende rektor Bjørn-Erik Buøen som har vært svært involvert i byggeprosjektet. 

- Og vi må trekke fram at lærlinger har utført hele 30 prosent av det totale arbeidet her, sa Dybendal. Han overrakte skolen et maleri av kunstneren Magne Rygh.

Kunst som peker framover

Nylig ble det plassert en flott skulptur utenfor undervisningsbygget, og kunstneren Johannes Vemren Rygh var til stede under åpningen. Han har modellert en gammel kniv som kan være 4000 år gammel. Den ble funnet fem kilomter fra gården en gang på 1800-tallet.

- Denne skulpturen skal fortelle oss noe om gårdens og stedets fortid, men også peke framover, sa rektor Hovde.


Publisert 3. september 2018, oppdatert 14. juni 2019.