- Dette trenger verden

Topp seks-plassering i NM i klassen «bærekraftsprisen» henger høyt for oss. Gratulerer til Watersaver og alle gode hjelpere!

  • Av Jørn-Are Longfjeld

Watersaver deltok torsdag og fredag i NM for ungdomsbedrifter. Dette er vi veldig stolte av! At skolen får frem bedrifter til NM år etter år viser at dette er noe vi kan, og at vi har god erfaring og kunnskap innen entreprenørskap.

FNs bærekraftsmål

Watersaver vant ikke gull, men ble nominert som topp 6 til bærekraftprisen. At undervisningen knyttes mot FNs bærekraftsmål er viktig for entreprenørskapsfaget og skolen. FNs bærekraftsmål er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. Dette skal vi være med på, og topp seks-plassering i NM i «bærekraftprisen» henger høyt for oss.

Elever på service og samferdsel/Watersaver: Tekleweini Berhe Kifle, Nicklas Hauge Kristiansen og Adam Umarovich Natuev.

Samarbeidet med TIP-elever

Watersaver har under utviklingen av produktet jobbet tett med TIP-elever. De har stått på, tegnet og produsert en protoutgave som ble brukt under NM. Protoutgaven fungerte godt, og mange besøkende på messa ga god tilbakemelding som at «dette trenger verden». TIP-elevene tok fredag turen inn til Lillestrøm for å se på stand og NM. Tverrfaglig arbeid og samarbeid er et viktig grunnelement i undervisningen med ungdomsbedrifter.

Prototypen som TIP-elever har vært med på å lage.

Takk til lokalt næringsliv

Service og samferdsel, entreprenørskapsfaget og Watersaver vil takke for samarbeidet med TIP. Vi vil også takke SpareBank 1 Modum og J & A Rosenlund som ga oss den støtten vi trengte til produksjon, forberedelse og utvikling av stand til NM. Uten dere hadde det ikke blitt tur! Vi håper næringslivet rundt Buskerud vgs. er med på slike prosjekter i fremtiden også.

Fornøyde etter å ha blitt topp seks! Gratulerer!


Publisert 28. april 2019, oppdatert 14. juni 2019.