Manglet én millimeter

Stian Svendsrud imponerte da 3IDA var på testing i Bø nylig.

• Av Bjørn Erik Lobben

Elevene i tredjeklasse idrett var på besøk ved Høgskolen i Sørøst-Norges avdeling i Bø for å teste hvordan det er å være student. Skolen samarbeider med Olympiatoppen og har et supert teststudio vi fikk besøke. Og teste!

Spenstfantom

Første øvelse var en stille høyde-test målt uten armsving. Dette er en rask test som alle de skadefrie fikk gjennomføre. Spenstfantom Stian Svendsrud var i egen klasse, han manglet bare den sure millimeteren på å nå en halv meter i vertikal spent. Respekt!

Tippeliganivå

Deretter fikk vi prøve en VO2-max-test, det vil si et mål på kondisjon. Dette tar tid, og vi hadde på forhånd plukket ut noen som fikk prøve seg. Erik André Eizenberger imponerte ved å klokke inn på et nivå rett over en middels tippeligaspiller i fotball, ikke verst!

Trene hele livet

Etter lunsj fikk vi være med på et foredrag om trening og helse, der vi ble fortalt at trening er viktig også i høy alder, og vi lærte at «mannen med ljåen» går i tre kilometer per time! Dagen ble avsluttet med informasjon om skolens tilbud.

En annerledes og morsom dag med bra faglig utbytte for 3IDA.

Du må klikke på bildene for å få dem større, og deretter kan du bla med piltastene, eller du kan bla ved å trykke på pila.

Publisert 14. desember 2017, oppdatert 14. desember 2017.