Gull og sølv til Rosthaug

Kleshengere som brettes og ostehøvler som skjærer dobbelt, førte til suksess i fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter.

• Av Ingvild Stegane Strandbråten

Foldit UB, som har utviklet en kleshenger som kan legges sammen og dermed fraktes i små kofferter, vant 1. plass i kategorien «beste utstilling» (97 bedrifter deltok!) og 2. plass i kategorien «beste regnskap». Elevene som går på vg2 Salg, service og sikkerhet, er overrasket over medaljefangsten i fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter som fant sted i Skien 14. mars (fellesarrangement med Telemark og Vestfold).

Dagen etter mesterskapet fikk de telefon om at de er invitert til NM for ungdomsbedrifter på Lillestrøm 26.-27. april! Dette fordi de var høyt oppe og topp fem i flere kategorier under fylkesmeserskapet.

Sarah, Abdi og Magnus fra Foldit UB fikk 1. plass for beste utstilling.

Feiret med bobler

- Vi har jobbet intenst, spesielt med utstillingen, så det var gøy å motta priser. Mest overrasket er vi over 2. plassen i kategorien «beste regnskap», sier Sarah, Abdi og Magnus i Foldit UB.

Sammen med Fredrik (som ikke var til stede da bildet ble tatt) produserer de kleshengerne selv, og de har noen for salg.

Torsdag morgen var det bankett i klasserommet, og da vanket det brusbobler i stettglass. Alle ungdomsbedriftene som var med på fylkesmesterskapet, ble hedret.

Hyggelig feiring i klasserommet etter de flotte resultatene i fylkesmesterskapet. Her er Benedicte, Kine og Marina fra Skiva UB og Abdi, Sarah og Magnus fra Foldit UB. Bak står tre stolte lærere: Muharrem, Kjetil og Guri.

Dobbelt opp med ost

Skiva UB, som består av elever på studiespesialisering som har fagene entreprenørskap og markedsføring, stakk av med to 2. plasser i kategoriene «beste IA-bedrift» og «beste logo». De har utviklet en ostehøvel som skjærer to skiver samtidig.

- Det er dødskult og ikke til å tro. Ekstra morsomt er det at vi som studiespesialiseringselever klarer å nå opp i denne konkurransen, sier Benedicte, Kine og Marina.

Med seg på laget har de Klaudia og Noah. Ennå er ikke ostehøvelen i salg, men de håper den kommer på markedet en gang i framtida. Det de i hovedsak trenger, er en produsent.

Rosthaugs gründere skåler etter innsatsen og suksessen under Fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter.

- Stor respekt

Vi er stolte over hva elevene får til i hard konkurranse med ungdomsbedrifter fra mange andre skoler.

- Det står stor respekt av jobben disse elevene har lagt ned, sier faglærer Kjetil Pedersen.

Vi gratulerer med gull og tre sølv! Og deltakelse i NM i april!

Publisert 15. mars 2018, oppdatert 16. mars 2018.