Gratulerer med gullet!

Gull på stafetten og ett sekund bak bronse på 15 km i junior-NM. Agnes Irene Longfjeld er hardtarbeidende langrennsløper og elev.

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com
  • Av Ingvild Stegane Strandbråten

Med pappa Jørn-Are som treningskamerat og trener, legger Agnes Irene ut på harde intervalløkter før skolestart. Hun trener 600-700 timer i året ved siden av å være vg3-elev på studiespesialisering. Matteboka byttes ut med joggesko eller skistøvler når skoledagen er over.

Studiespesialisering og toppidrett

Å gå på studiespesialisering og samtidig være toppidrettsutøver, har vært en suksess for vikersundjenta.

- For meg har det fungert helt supert å kombinere studiespesialisering og langrennssatsing. Jeg har tatt noen valg som blant annet å gå opp som privatist istedenfor å følge faget på skolen. Dette for å få mest mulig tid til trening, sier Agnes Irene.

Medbestemmelse

Selv om pappa er trener, bestemmer Agnes Irene mye av treningsopplegget selv.

- Jeg tror det er viktig med medbestemmelse, sier pappa Jørn-Are som også jobber som lærer på Rosthaug.

Beste 19-åring

I helgen var det junior-NM i Steinkjer, og Agnes Irene kunne sammen med tre andre Buskerud-jenter feire gull på stafetten søndag.

- Det var veldig morsomt å kunne gå på et lag som vi visste kunne kjempe om medalje. At vi alle sammen gikk gode etapper, gjorde at gullet smakte ekstra godt.

Minst like imponerende er hennes 4. plass på 15 km klassisk fredag. Hun var bare ett sekund bak bronsemedaljen! Vi må legge til at hun deltar i klasse 19-20 år, og at hun var beste 19-åring. Dette lover svært godt for framtida, og kanskje ser vi henne snart i internasjonale renn.

Agnes Irene Longfjeld inn til 4. plass i junior-NM 2018.

Her går det unna på 15 km klassisk i junior-NM. Fantastisk skigåing førte til en 4. plass for Agnes Irene Longfjeld, ett sekund bak bronse.

Agnes Irene Longfjeld vant gull med Buskerud junior-NM-stafetten 2018.

Tiril Liverud Knudsen, Konnerud (t.v.), Agnes Irene Longfjeld, Vikersund, Helene Marie Fossesholm, Eiker og Kristine Stavås Skistad, Konnerud, vant kretsstafetten under junior-NM med 10,6 sekunders margin. Gratulerer med gullet!


Publisert 6. mars 2018, oppdatert 6. mars 2018.