Tøffe triatleter trosset uværet

Magnus Stokke og Agnes Irene Longfjeld var de raskeste elevene i Rosthaug triatlon. Det var likevel en lærer som ble beste kvinne.

Tekst: Tonje Nedberg, 2IDA

Foto: Ingvill Solumsmoen Mørch, 2IDA

For tredje år på rad arrangerer Rosthaugs idrettslinje triatlon på Furumo, der elever som har idrett som enten studieretning eller valgfag, deltar.

300 m – 9 km – 2 km

Triatlon består av tre forskjellige type aktiviteter; svømming, sykling og løping. Svømmingen skjer i svømmehallen på Furumo, der deltagerne starter i forskjellige hit, og svømmer 12 lengder (dvs. 300 meter). Når alle heat er ferdig med svømmingen, starter syklingen. Det er jaktstart, og man starter å sykle etter hvor lang tid man brukte på svømmingen. Jo kortere tid man svømte 12 lengder, jo tidligere får man starte å sykle. Deltagerne skal sykle 9 km, og rett etter, uten pause, skal de løpe 2 km.

Spreke gutter

I herreklassen var det god konkurranse og jevne heat, men det var Petter Stenbro som svømte 300 meter på den imponerende tiden 4.29 min, og han fikk dermed sykle ut som førstemann. Magnus Stokke og lærer Henning Tandberg tok igjen Petter på syklingen. Etter 9 kilometer sykling var det Henning som var første mannlige utøver til å kaste fra seg sykkelen og løpe siste delen av konkurransen. Det ble en sterk opphenting av Petter da han løp forbi Henning og kom i mål rett etter vinneren Magnus.

Raske jenter

I kvinneklassen var det mange gode tider, men fjorårets vinner i kvinneklassen Ida Nesheim svømte raskest på 6.11 min og fikk starte noen sekunder før nestemann lærer Hilde Hovdenak som var kvinneklassens nest-raskeste svømmer. Ida var igjen raskest på syklingen av kvinnelige utøvere og først til å legge ut på den 2 kilometer lange løpeturen, men her ble hun tatt igjen av både Hilde, lærer Berit Engebretsen og Agnes Irene Longfjeld. Hilde, som er idrettslærer på skolen, vant til slutt triatlonet. Blant elevene var det altså Agnes Irene som var førstemann i mål, foran Ida Nesheim, fjorårets vinner.

Lagkonkurranse

Det var ikke bare individuell konkurranse under årets triatlon, det var også tre påmeldte lag med Rosthaug-ansatte. IKT-laget (Inkompatible triatleter) vant. Laget bestod av lærerne Tony Hansen, Jørgen Krog og Frode Rustad. Laget var overlegne også sammenlagt. Ellers deltok Team Hønsegården (lærere) og Team hippo and the strongmen (ledere).

Alle som deltok, gjorde en utrolig god innsats, til tross for dårlig vær med både lav temperatur, regn og vind! Alle trinna var godt representert, og det over 50 påmeldte.

Her kan du se resultatene:

Komplett

Klasser

Du må klikke på bildene for å få dem større, og deretter kan du bla med piltastene, eller du kan bla ved å trykke på pila.


Publisert 8. juni 2017, oppdatert 8. juni 2017.