Ta et bokbad på Rosthaug

Velkommen til Bokbadet vårt 31. januar! Lokale forfattere kommer. Her blir det krim, gårdssnakk og tegneserier.

Skrevet av Benjamin Engebretsen, Håkon Ørpen og Sivert Drolsum, 3STA.

Trykket i spalten "Stort og smått fra studiespesialisering" i Bygdeposten 26.1.17.

I disse dager øver vi på intervjusituasjoner, lager presentasjoner, markedsfører arrangementet og baker kaker. Vi er temmelig spente før det braker løs på tirsdag. Da skal vi som går i studiespesialiseringsklassene på vg3 på Rosthaug videregående skole, arrangere bokbad. Dette bør bli en innholdsrik og spennende kveld med kake, kaffe og heidundrende litteratur av og med lokale forfattere.

Krim og bygdekultur

Vi får besøk av krimforfatteren Bjørn Bottolvs. Han er fra Vikersund og har tidligere vært politi og førstebetjent i Oslo. Bottolvs er også kjent for å skrive barne- og ungdomsbøker. Vi får også besøk av tegneserieforfatteren Johann Grimstvedt og bloggeren Live Skinnes. Skinnes kommer fra Krødsherad og er odelsjente på Nedre Skinnes gård, som hun driver sammen med mannen sin. Kyrre Andreassen tar også turen til Rosthaug. Han er kanskje mest kjent for romanen «For øvrig mener jeg at Kartago bør ødelegges», en roman som ble nominert til den gjeve Brage-prisen. Sist, men ikke minst får vi besøk av slam-poeten og forfatteren Fredrik Høyer. Høyer var på besøk i fjor og snakket om slam-poesi og underholdt med dette, men i år skal fokuset være på romanen «Månehund & fatter´n». Både Andreassen og Høyer kommer fra Drammen.

Intervjuer forfattere

Noen elever skal intervjue gjestene om deres tekster og liv. Det blir vist en presentasjon med bilder og informasjon om hver gjest. I tillegg har noen elever laget bokomslag til de forskjellige verkene. Bokbadet passer elever i videregående skole og andre med litteraturinteresse. Med litteratur, blogg og slam-poesi kan folk glede seg til en flott kveld arrangert av vg3-elevene. Velkommen til Rosthaug (hovedskolen) 31. januar fra klokka 18.00-21.00. Billett til 50 kroner kjøpes i døra.

Se morsomme bilder i galleriet under! Du må klikke på bildene for å få dem større, og deretter kan du bla med piltastene, eller du kan bla ved å trykke på pila.

Om du vil lese flere elevtekster som har vært publisert på bygdeposten,no, har vi samlet dem her.

Publisert 26. januar 2017, oppdatert 26. januar 2017.