Solfylt snøhuletur

Med blå Swix og store sekker tok tøffe elever i 2IDA turen ut. De sov i huler og telt, og de ble gravd ned for å kjenne på følelsen av bli tatt av ras.

  • Av Hilde Hovdenak

I faget aktivitetslære 2 skal de planlegge, gjennomføre og evaluere overnatting ute i nytt naturmiljø. I høst var klassen på kanotur med overnatting i telt/lavvo. Nå sto skitur med overnatting i telt og snøhule på planen.

Forhold for hulegraving

Vi startet skituren fra Norefjellstua tirsdag 21. mars med blå Swix under skia og store sekker på ryggen. Lunsjen ble spist underveis på Kjærleikshaugen.

Lærerne Erik og Hilde hadde sjekket snøforholdene uka i forveien, og da var det ikke nok snø til å bygge snøhuler til alle. Vi var derfor forberedt på at alle skulle overnatte i telt, men nysnø og vind hadde gjort sitt til at snøforholdene var fine for hulegraving.

Vi etablerte leirplass og startet graving av snøhuler. Vindværet som var meldt, holdt seg unna og sola tittet fram, så vi hadde en fin ettermiddag. Det ble også tid til en konkurranse og selvsagt kos rundt bålet før vi trakk inn i huler og telt cirka klokka 21.

Sol fra skyfri himmel

Natta ble nok litt kald for noen i teltene, da det var 6-8 minusgrader og litt vind, dette krever gode liggeunderlag og soveposer. Vi våknet til sol og nesten vindstille vær onsdag morgen, og etter frokosten og nedrigging av leirplassen, hadde alle fått varmen igjen i alle tærne. Før skituren hjem igjen skulle alle elevene graves ned, for å oppleve hvordan det føles å ligge begravet i snøen.  Skituren hjem var helt fantastisk, supert skiføre og sol fra skyfri himmel, så alle kom hjem med friske kinn, kanskje litt solbrent og med noen flere fregner også.

Du må klikke på bildene for å få dem større, og deretter kan du bla med piltastene, eller du kan bla ved å trykke på pila.


Publisert 24. mars 2017, oppdatert 24. mars 2017.