Skiskyttercamp i Bjørndalens rike

Med rulleski, børse, kano og sykkel ble det tøffe treningsøkter i terrenget som Ole Einar Bjørndalen en gang la grunnlaget sitt i.

• Av Ingvild Stegane Strandbråten

Våre skiskyttere tyvstartet skoleåret. Fra 11. til 14. august var det skolesamling på Buskerud gård. Elevene bodde på skolens internat, de hadde utøversamtaler og tøffe treningsøkter. Trenere var Rosthaug-lærerne og Team Skiguard Buskerud-trenerne Hans Anton Bjørndalen og Henning Tandberg. De hadde også med seg Christian G. Bache.

Beundret idolet

Noen få steinkast fra Buskerud gård, ligger skiskytingens mekka, Simostranda. Her ble det rulleskiøkter på Eikvang, og beundring av forbildet som står på sokkel; Ole Einar Bjørndalen. Øktene fant ellers sted på og rundt Buskerud gård og på Furumo.

Tøft quadrathlon

Lørdag 13. august var det duket for en skikkelig quadrathlonøkt. Først var det sykling fra Buskerud gård, opp og inn i Finnemarka – et ikke ukjent skiområde hvor skihelt Thorleif Haug la sitt grunnlag for sine olympiske medaljer, forbi Glitre og ned i Lierdalen. I Sylling byttet elevene til rulleski, og fra Steintangen padlet de i kano til Tyrifjord hotell. Det hele ble avsluttet med Modum på Langs - en to timers løpetur.

- Langturen var morsom, slitsom og lang. Noen gikk på en smell underveis, eller som kidsa sier «de donga». Når de fikk i seg mat, drikke og byttet aktivitet, kom de seg igjen. Alle fullførte med stil, forteller Hans Anton Bjørndalen.

Kvalitetssamling

Samlingen ble en suksess med en sammensveiset gjeng. Bjørndalen forteller at de fikk jobbet med de små detaljene som for eksempel skøyteteknikk, justeringer/tilpasninger av våpen og skytestillinger, og de fikk gjennomført individuelle utviklingssamtaler med målsetninger.

- Skikkelig kvalitet, sier en fornøyd Bjørndalen.

Team Skiguard Buskerud

De fleste elevene som deltok på skolesamlingen, er med i Team Skiguard Buskerud og stiller for dette teamet i konkurranser. Det er Buskerud skiskytterkrets, Simostranda idrettslag og Rosthaug videregående skole som står bak satsingen Team Skiguard Buskerud. Vi ønsker alle våre utøvere lykke til med sesongoppkjøringen!

Foto: Hans Anton Bjørndalen

Publisert 18. august 2016, oppdatert 1. november 2016.