Praksis i Tyskland

Noen av våre yrkesfagelever har jobbet i bil-, maskin-, og elektrobedrifter i Tyskland, og andre har lært seg å mure på skolen BBS2.

  • Av Bjørn-Erik Buøen

Elever fra vg2 Byggfag, vg2 Kjøretøy, vg2 Arbeidsmaskiner og vg2 Elektro var i Gifhorn i Tyskland fra 19. til 31.3. Elevene har vært utplassert i bedrifter, og byggfagelever har i tillegg praktiske mureroppgaver med tysk murerlærer på murerverkstedet på skolen BBS2.

Snart 20-årsjubileum

Studieturen har vært gjennomført de siste årene med elever fra alle disse programområdene, og BBS2 i Gifhorn har vi hatt et samarbeid med i 19 år. Rosthaug og BBS2 har derfor 20-årsjubileum for samarbeid til neste år!

Finansieringen av studieturen skjer med Gjør det!-midler, som vi årlig søker på hos Senter for internasjonalisering av utdanning (SIU) i Bergen.

Rektorene kom på besøk

Gifhorn ligger cirka 260 km vest for Berlin, så reisefølget tar fly til Berlin og fraktes videre med buss til Gifhorn. Medfølgende lærere var i år Ole Kristian Wold, John Arne Grøtterud og Nils Anders Tangen. De siste tre dagene av oppholdet var rektor Knut Erik og assisterende rektor Bjørn-Erik Buøen på besøk. Da sto samarbeidsmøter med BBS2 og elevbesøk ute i bedriftene på programmet. 


Publisert 6. april 2017, oppdatert 6. april 2017.