Modige elever talte om bøker

Rosthaug-elever blendet publikum på Ungdomsbokgildet 2016

  • Av Øyvind Bråten

Hvert år i oktober arrangeres Ungdomsbokgildet i Drammen i regi av Buskerud fylkesbibliotek. Der blir et utvalg av årets nye ungdomsbøker presentert av profesjonelle formidlere. I år var Rosthaug-elever spesielt invitert sammen med elever fra Gulskogen ungdomsskole for å gi ungdommens mening om ungdomsbøker.

Snakket til 250 mennesker

Deltagende elever fra Rosthaug var Henriette (2STA), Maria (2STB) og Bjørn (2IDA). De valgte bok selv og sto veldig fritt i presentasjonen sin. De ble bedt om å lese en bok hver seg og gi sin vurdering, positiv eller negativ, og begrunne meningen sin. Foran en fullsatt Union Scene med over 250 mennesker i salen, grep elevene mikrofonen og fremførte sine meninger om bøker som var både triste, voldsomme, dramatiske og med en dose kjærlighet.

- Det var en fin opplevelse, og selv om jeg var ganske nervøs før jeg skulle ut på scenen, gikk det fint, sier Henriette.

Sykdom, kjærlighet og snikmord

Maria presenterte boka I hvert øyeblikk er vi fortsatt i live av Tom Malmquist, en selvbiografi om at hans kone blir syk med leukemi mens hun er gravid.

Henriette presenterte romanen Nærmere kommer vi ikke av Monika Steinholm, en bok om kjærlighet, vennskap og det å tørre å drite seg ut.

Bjørn presenterte boka Assassin's Creed av Oliver Bowden, en bok som er adaptert fra spillserien Assassin's Creed hvor hovedpersonen snikmyrder fremtredende medlemmer av Tempelridderordenen i 1100-tallets Italia.

Henriette Nordheim, Maria Grønland Andresen og Bjørn-Arild Braathen.

Henriette, Maria og Bjørn deltok på Ungdomsbokgildet 2016.


Publisert 24. oktober 2016, oppdatert 1. november 2016.