MK-elever filmet griseprat

Norsvin var så fornøyde med fjorårets samarbeid at de igjen hyret våre elever da konferansen «Gris 16» skulle dokumenteres.

Seks elever fra 2MKA som er med i bedriften MasterShot UB, var før helgen på oppdrag for Norsvin AS, en av de trofaste kundene til Rosthaug MK. Ungdomsbedriften filmet og dokumenterte alle foredrag under konferansen «Gris 16» på Hamar. Konferansen varte i to dager pågikk i fire saler. Norsvin skal seinere legge ut foredragene på nettet slik at deltakere kan se dem i ro og fred hjemme.

28 timer opptak

Til oppdraget tok MasterShot UB med seg fem HD-videokameraaer og to fotokameraer, og vel hjemme hadde de med seg cirka 28 timer opptaksmateriale. Det ble også tatt bilder under hele konferansen.

Lærer og mentor til MasterShot UB, Alexander Lentze, var med på oppdraget på Hamar. Han har vært og er prosjektleder/produsent på mange av Rosthaug MK sine samarbeidsprosjekter med næringslivet.

44 samarbeidsbedrifter

Medier og Kommunikasjon på Rosthaug videregående skole tok i bruk ungdomsbedrift og entreprenørskap som en viktig virkelighetsnær undervisningsmetode allerede i oppstarten i 2002, og MK på Rosthaug har i alle disse årene hatt et tett samarbeid med minst 44 bedrifter, flere kommuner og en rekke organisasjoner.

Tre svineoppdrag

Oppdraget på Hamar er det tredje oppdraget MK har fått av Norsvin AS de siste to årene. Det første oppdraget var en serie informasjonsfilmer om svingenetikk med en total lengde på 90 minutter som ble ferdigstilt i desember 2015. Det andre oppdraget er en informasjonsfilm om organisering av driften hos forskjellige svineprodusenter. Opptakene til denne filmen, som er gjort i Hamar-området, er ferdig, og det redigeres nå for fullt for å rekke Norsvin sin deadline i desember 2016.

Publisert 23. november 2016, oppdatert 30. november 2016.