Livet som toppidrettsutøver

Når du er vgs-elev og skiskytter, trener på Beitostølen og bor på hytta til kongen av skiskyting, ja, da har du vel skutt en solid serie.

Slik er det for våre toppidrettselever som går på idrettslinja og driver med skiskyting. De er med på skolelaget Team Skiguard, som er et samarbeidsteam for Buskerud skiskytterkrets, Simostranda idrettslag og Rosthaug videregående skole.

Trene – spise – hvile

Denne uka har de vært på skolesamling ved foten av Jotunheimen, på Beitostølen som jo er kledd i vinterdrakt. Bosted var selveste Bjørndalen-hytta, ja, nettopp hytta til mesteren selv, Ole Einar Bjørndalen. Her opplevde de det virkelige livet som toppidrettsutøver: trene – spise – hvile. Det vanlige skolearbeidet ble også fulgt opp.

Dagene var fylt med harde og tøffe fysiske økter, men også lange, rolige fjellturer. Enkelte dager ble det opp mot fem timer trening. Det hele ble avsluttet med et testløp; 10 km fellesstart.

Suksessmåltid

Elevene kosa seg også med pizza a la Bjørndalen (trener Hans Anton Bjørndalen), og ifølge yngstebror Bjørndalen var dette et suksessmåltid. Kortspill og yatzy hører også til det gode samholdet skiskytterne har.

Nytt motto fra skiskytterne, eller «kidsa» som treneren kaller dem, ble utviklet på samlingen: «Det er vanskeligere å komme sist, enn å vinne.»

Du må klikke på bildene for å få dem større, og deretter kan du bla med piltastene, eller du kan bla ved å trykke på pila.

Publisert 9. desember 2016, oppdatert 9. desember 2016.