Koselig Høgevarde-tur

Med godt klassemiljø ble den tøffe turen til Høgevarde svært minnerik. Se de flotte bildene!

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com

Skrevet av elever i 1IDA

21.-22. mars 2017

Vi i 1IDA hadde som mål for vår andre klassetur å få hele klassen opp til Høgevarde på ski. Vi startet turen med en god time i buss fra Åmot og opp til Norefjell. Da vi var fremme oppe på Norefjell, spente vi skiene fast og begynte å gå samlet. Løypa var mer krevende for noen enn for andre. Men som den gode læreren vår Øystein sier «ingen er sterkere enn den svakeste». I 1IDA er klassemiljøet utrolig godt, og på denne klasseturen fikk vi virkelig kjent på det å være der for hverandre, og hjelpe hverandre til å yte sitt beste.

Noe som er viktig når man skal gå en lang skitur, er selvfølgelig godt utstyr. Mens vi gikk denne turen, var også 2IDA på klassetur, og de var like bak oss. Etter en stund i skiløypa mistet vi en elev i klassen, grunnet ødelagt skiutstyr. Han ble da med 2IDA. Dette var selvfølgelig litt dumt, siden alle i klassen hadde gledet seg veldig til å være sammen på hytta da vi kom på toppen! Han som måtte bli igjen med andre klasse, tilbragte natten i telt ute, og det virket som det gikk fint.

Bar ekstra sekker

Etter en god stund kjente de fleste på at dette var en slitsom tur fysisk og psykisk. Det var flere som slet med vonde rygger, tunge sekker og svake knær, men siden vi er noen aldeles gode klassekamerater hjalp vi hverandre slik at alle kom frem. Det var de største gutta som bar noen ekstra sekker og trakk pulken. Litt klaging var det så klart fra alle, men vi heiet på hverandre og var hverandres beste støttespillere.

Etter å ha godt et par timer på ski, var vi endelig fremme ved stedet vi skulle sove. Dette var en lettelse for oss alle. Endelig kunne vi få slappet av litt. Da vi kom frem, var det første vi gjorde å sette fra oss skiene og løpe inn i hytta for å fordele rom og bare slappe av litt før vi skulle ut og base litt i snøen.

Lagde snøskred

Lærer Øystein lærte oss litt som hva som skjer under et snøskred, og han fortalte oss litt om faren ved det. Vi fikk lage noen snøskred selv, ved å gå sammen i grupper og klatret opp et «fjell» og hoppet ned slik at vi lagde vårt eget lille snøskred. Etter dette gikk alle inn, og vi koste oss foran peisen som noen av gutta hadde fått fyr i. Vi hørte på musikk, snakket mye, noen spilte litt kort og alle koste seg gløgg. Etter en stund begynte matgruppen å stelle i stand middagen, og på menyen stod det pølser med potetstappe.

Underholdningsgruppa stod for en liten lek på hytta, og det virket som at alle storkoste seg under hele hytteturen. Da klokka bikket elleve på kvelden, skulle alle komme til ro. Romfordelingene ble ikke helt som planlagt, men det virket som de fleste fikk seg en god natts søvn, til tross for at det blåste veldig mye.

Fall og latter

Onsdag morgen spiste vi egen medbrakt frokost, og gjorde oss klare for en lang tur nedover fjellet. Alle stod klare med sekkene på ryggen og var klare for skituren ned. Det var rimelig bratt, og det endte fort med fall og latter. Siden alle er så gode venner, lo vi med hverandre, og ikke av hverandre.

Etter en god stund i løypa spottet vi han som tilbragte natten sammen med andre klasse. Han gikk til fots bortover i skiløypa og var like hel. Da vi kom ned til varmestua på Norefjell, fikk de fleste i seg litt mat før bussturen hjem til Åmot.

Turen i seg selv var minnerik og koselig for oss på 1IDA. Vi storkoste oss, og kunne ikke bedt om en bedre klasse eller lærer enn det vi er og har nå. Takk for turen, dere er de beste!

Du må klikke på bildene for å få dem større, og deretter kan du bla med piltastene, eller du kan bla ved å trykke på pila.

Publisert 7. april 2017, oppdatert 21. april 2017.