Idrettselevene laget deilig mat

Det er viktig å tilføre kroppen mat og drikke både før og etter trening. Idrettselevene har denne uka laget deilig, sunn mat.

• Av Hilde Hovdenak

Vi har hatt fokus på kosthold på idrettsfag denne uka. Kostholdet er en svært viktig del av det å være idrettsutøver. Alle trenger å få i seg nok energi, og det er viktig at maten er variert, næringsrik og smaker godt. For å ha energi og fokus på trening, i konkurranser og på skolen er det viktig å tilføre kroppen mat og drikke både før og etter trening (evt. underveis også ved langvarig trening/konkurranser).

Mat er også viktig sosialt, så vi dekte på fine langbord og spiste sammen.

2IDA lagde mat på mandag, 3IDA på tirsdag og 1IDA på onsdag i uka før vinterferien.

På menyen sto:

- lun kyllingsalat med byggris

- pastasalat med skinke og kikerter

- smootihe

- mango- og kiwidessert

Tilbehør var hjemmelaget hvitløksdressing, pesto, brød og vann.

Du må klikke på bildene for å få dem større, og deretter kan du bla med piltastene, eller du kan bla ved å trykke på pila.

Publisert 24. februar 2017, oppdatert 24. februar 2017.