Hoppende glade for NM-suksess

Sølv og 10. plass i senior-NM! Tonje Nedberg og Agnes Irene Longfjeld jubler og drømmer om mer suksess over høydelista og i skisporet.

  • Av Ingvild Stegane Strandbråten

Det er spennende ved høydematta i Ulsteinvik. Lista ligger på 1,70, og det er Tonje Nedberg sin tur til å hoppe. Det blir konkurransens første riv for hennes del, men i neste forsøk går hun over! 17-åringen fra Steinberg, som går i 2IDA her på Rosthaug, hopper seg til sølv i senior-NM innendørs!

- Jeg ble veldig overraska. Dette er den beste plasseringa jeg har fått i et seniormesterskap, stråler Tonje etter helgens NM.

Vil til EM

Hun representerer Sandvin IL, og har Svein Arne Simensen som trener. Han er viden kjent for å ha trent fram mange gode friidrettsutøvere.

Hennes personlige rekord i høyde er 1,74, og hun håper å kunne heve denne. Ny sjanse får hun under UM innendørs i Bærum.

- Målet nå er å klare 1,78 og dermed kvalifisere meg til U20-EM i Italia til sommeren, sier Tonje og røper at hun drømmer om å bli veldig god.

Hun er også en habil hekkeløper og fikk i Ulsteinvik 6. plass på 60 meter hekk på tiden 9,28.

Agnes Irene Longfjeld og Tonje Nedberg jubler for gode NM-resultater.

To spreke jenter med suksess i ski-NM og friidretts-NM; Agnes Irene Longfjeld (t.v.) fikk 10. plass i stafett, og Tonje Nedberg fikk sølv i høyde.

- Vi hadde dagen

På samme tid, men et stykke unna Ulsteinvik, på Lygna skistadion, skal Agnes Irene Longfjeld legge ut på sin stafettetappe for Vikersund IF. Det er historisk at Vikersund har kvinne- og herrelag i NM-stafett, og Agnes Irene gleder seg til å overta etter Ragnhild Rønning som går en forrykende førsteetappe. 17-åringen Agnes Irene, som går i 2STA på Rosthaug og har programfaget toppidrett, leverer en solid etappe og kan sende ut Mathilde Rønning som nummer 10. Ankerkvinnen går også svært fort, og de tre unge jentene fra Vikersund sikrer 10. plass i en svært tøff stafett! 

- Det var moro bare å ha lag. Vi hadde ingen forventninger, men visste at hvis alle hadde dagen, kunne vi prestere bra. Vi hadde dagen, og det var moro, sier Agnes Irene.

Det neste for henne er norgescup på Voss, og junior-NM går i år i Harstad.

Toppidrett på Rosthaug

Agnes Irene drømmer også om å bli veldig god, og hun synes hun får godt utbytte av å gå på studiespesialisering på Rosthaug og ha toppidrett som programfag.

- Noen ganger savner jeg et miljø for idretten min, men jeg får anledning til å trene mye her på skolen, sier hun. 

Tonje er også fornøyd med å gå på idrettslinja på Rosthaug, og dersom hun har behov for det, legges det til rette for at hun skal få trene med piggsko i Drammenshallen før hun kommer på skolen.

Vi ønsker de spreke jentene lykke til videre! 

Agnes Irene Longfjeld og Tonje Nedberg jubler for gode NM-resultater.


Publisert 10. februar 2017, oppdatert 10. februar 2017.