Den første turen

I løpet av tre år på idrettslinja, blir det noen turer i skog og mark. Her forteller 1IDA om sin første tur. Den gikk fra Åmot til Drammen.

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com

Skrevet av elever i 1IDA.

Tirsdag 20.9., klokka 08.30 begynte 1IDA sin første tur.

Vi skulle gå fra Åmot til Drammen på to dager. Etter en god stund kjente de fleste på at dette var en slitsom tur fysisk og psykisk. Det var egentlig meningen at vi skulle gå 26,6 km - det var dette vi fikk vite først. Men det ente opp med 46 km. Dette var det MANGE som ikke var spesielt glade for, men vi kom frem til slutt.

Hverandres støttespillere

Det var flere som slet med, vonde rygger, tunge sekker, og svake ankler, men siden vi er noen aldeles gode klassekamerater, hjalp vi hverandre slik at alle kom frem. Litt klaging var det så klart, men vi heiet på hverandre og var hverandres beste støttespillere.

Etter å ha gått over 20 kilometer første dagen, var vi endelig fremme ved stedet vi skulle sove. Dette var en lettelse for oss alle. Endelig kunne vi få slappet av litt. Da vi kom frem, var det første vi gjorde å legge oss rett ned på bakken for bare å slappe av litt før vi måtte sette opp teltene.

Laget pil og bue

Da alle teltene var på plass, var det endelig tid for litt ordentlig mat, og ikke bare brødskiver. Hver teltgruppe hadde selv ansvaret for maten, noen lagde taco, noen grilla pølser og andre gjorde det så enkelt at de hadde real-turmat. Etter at alle hadde fått i seg maten, var det på tide med litt leker/aktiviteter. Det første vi skulle gjøre var å lage en pil og bue. Her var det mye forskjellig med tanke på hvor stor den var, hvor stram trå den hadde og hvordan man hadde lagd pila. Men det var én pil som kom mye lenger enn alle andre. Etter dette ble det boksen går, med ulik grad av ivrighet. Så hadde vi resten av kvelden til å gjøre det vi selv ønsket, vi tente bål og bare slappet av så langt det lot seg gjøre. Klokka 00.00 skulle alle være stille. Dette syntes vi var vanskelig, så da klokka var blitt 00.15 kom Øystein (læreren vår) og sa at om vi ikke var stille nå, ble det pushups på alle sammen. Dette slapp vi heldigvis.

Lengre enn først antatt

Onsdag var det tid for nok en lang, tung og slitsom gåtur. Denne dagen startet vi 09.00. Da sto alle med sekkene på ryggen og klare for flere timer med gåing. Klokka 13.00 var vi nede ved Drammen sykehus. Dette var en slitsom, men samtidig fin tur.

Tirsdag var det meningen vi skulle gå cirka 16 kilometer, men det endte med at vi var langt over 20-tallet på antall kilometer denne dagen. Neste dag, altså onsdag, var det meningen vi da skulle gå de 10 kilometerne, men heller ikke denne dagen skulle det bli den lengden vi først hadde fått vite. Onsdag ble det rundt 16 kilometer.

Beste klassen

Turen i seg selv var minnerik og koselig for oss i 1IDA. Vi ble bedre kjent, og kunne ikke bedt om en bedre klasse enn det vi er nå. Takk for turen!

Publisert 24. oktober 2016, oppdatert 1. november 2016.