Skal streame COC-rennet

MK-elever med fordypning i flerkamera-TV-produksjon har fått det ærefulle oppdrag å streame COC-rennet i Vikersund.

• Av Ingvild Stegane Strandbråten

4. og 5. mars skal elevene ha hovedansvar for at rennene i K105 blir streamet til nettsiden vikersund.no. Hele verden kan dermed følge med på konkurransene i Vikersund.

Legger lista høyt

Medier og kommunikasjon på Rosthaug har erfaring med streaming og ønsker denne gangen å legge lista enda høyere.

- Vi skal produsere med fire kameraer, en kommentator, en reporter, og vi skal prøve oss på grafikk med resultater og reprise av hoppet, sier faglærer Alexander Lentze.

Arrangøren har søkt Buskerud fylkeskommune om midler, og søknaden ble nylig innvilget.

Streamer selv

- Flere arrangører i Europa har begynt å streame COC, og senest i januar gjennomførte Norges skiforbund en test under COC-rennet på Rena, forteller Lentze.

Nå er det altså Vikersund som gjør et spennende forsøk på å streame selv - i samarbeid med flerkameraelevene våre. Lykke til!

Publisert 4. februar 2016, oppdatert 9. februar 2016.