Vi serverer World Cup-pressen

Restaurant- og matfag ved Rosthaug har ansvaret for matserveringen til pressen under World Cup i skiflyging i helga.

• Av Ingvild Stegane Strandbråten

I dag startet prøvehoppinga i verdens største hoppbakke. Våre elever og ansatte ved vg1 restaurant- og matfag og vg2 kokk- og servitørfag var på plass for å servere journalister, kamerafolk, teknikere og produsenter fra rundt om i verden, hovedsakelig NRK og det tyske TV-selskapet ARD. Elever fra service og samferdsel bidrar også.

Restaurant- og matfag serverer pressen under WC i Vikersund 2015.

120 liter svelerøre

Rosthaug har hatt ansvaret for å servere pressen under skiflyginga i Vikersund i flere år, og faglærerne har nå fått rutine på dette. Det serveres to-tre varme måltider hver dag fra i dag og fram til søndag, samt smøremåltid til lunsj og frisk frukt. I tillegg skal pressen ha tilgang til sveler hele dagen.

- Vi lager over 120 liter røre, sier Marianne Kopland, lærer på kokk- og servitørfag.

Flott læringsarena

Hun forteller at det blir lange dager på elevene, men at de synes det er moro å bidra på et verdenscuparrangement.

- Det er tre skift i løpet av dagene som strekker seg fra 8 om morgenen til 22 om kvelden. Det er en flott læringsarena i litt hektiske omgivelser, sier Kopland.

Lykke til, Vikersund!

Vi på Rosthaug gleder oss til de kommende dagene og håper å få se noen lange svev. Vi ønsker gjengen i Vikersund, alle frivillige og idrettsbygda Modum lykke til med arrangementet!

Restaurant- og matfag serverer pressen under WC i Vikersund 2015.

Publisert 12. februar 2015, oppdatert 6. april 2015.