Ull i enga

Lam med mødre er nå ute i friluft. De søte små lurte nok fælt, men de fant seg godt til rette i det grønne gresset.

• Av Ingvild Stegane Strandbråten

Det var saueslipp på Buskerud i går – med elever, lærere, sauehund og sauebonden selv til stede. Både søyer og lam så litt forvirra ut da de kom ut fjøsdøra, men da de etter å ha gått noen hundre meter kom ned til den grønne enga, var de i paradis. Lammene spratt rundt, og søyene beitet. Her skal de være i noen uker før de blir fraktet til sommerbeite.

Vil skape interesse

Rosthaug er så heldige å få låne sauer av bonden Erlend Yttri, og han synes det er flott å kunne dele sauene med elevene.

- Dersom jeg skaper interesse blant en eller to elever, er jeg veldig glad og takknemlig. Det er viktig for næringa, sier sauebonden som i år hadde 120 søyer som skulle ha lam.

Lukrativ saueavtale

Noen av disse befinner seg altså på avdeling Buskerud, men Yttri tar dem hjem når elevene får sommerferie. En lukrativ avtale.

I lamminga gikk det veldig bra i år, og elevene jobbet som nattevakter på skift. Yttri fikk ikke en eneste telefon, selv om han har sagt at de heller må ringe en gang for mye enn en gang for lite.

Publisert 21. mai 2015, oppdatert 21. mai 2015.