Rosthaug sikret gull og bronse

De er innovative, og de er glade. To av ungdomsbedriftene våre sto på pallen under fylkesmessa, og jammen sto TeenVoice UB på toppen.

• Av Liss-Heidi Djupvik Jahr

I Skien Fritidspark onsdag 11. mars opplevde våre elever stor suksess på fylkesmessa for ungdomsbedrifter 2015. Rosthaug sine ungdomsbedrifter TeenVoice UB ble Buskeruds beste og skal representere fylket på NM for ungdomsbedrifter 29.-30. april 2015. På bronseplass fulgte en annen av Rosthaugs bedrifter, Dress it up UB.

Gullbillett

Dress it up UB fikk gullbillett til NM, da de fikk 1. plass for beste IA-bedrift (Inkluderende Arbeidsliv). Det betyr at de kan delta i ulike konkurranser på NM, men de har ikke mulighet til å konkurrere mot TeenVoice og de andre vinnerne fra de ulike fylkene om å bli Norges beste. Uansett veldig moro for Rosthaug å ha to flotte bedrifter som skal representere skolen på NM.

Mange priser

Men moroa stoppet ikke der for disse to bedriftene håvet inn priser i ulike kategorier:
1. plass beste logo TeenVoice
1. plass beste markedsføring TeenVoice
1. plass beste forretningsplan Dress it up
1. plass beste IA (inkluderende arbeidsliv) Dress it up
1. plass beste stand Dress it up

2. plass beste reklamefilm Dress it up
2. plass beste regnskap TeenVoice

God lagånd

Rosthaug hadde med seg flere bedrifter til messa som også fortjener å bli sett. De gjorde en god jobb på messa med sine stands, salgstriks, produkter og tjenester og presentasjoner.
De er med på å gjøre Rosthaug gode, og de viste en god lagånd da de samarbeidet og hjalp hverandre på tvers av bedriftene for å løse de utfordringene de møtte. Og det med et stort smil. Spectrum Broadcast UB, Perfect fit UB, Windy Games UB, Tortilla UB og Scrunchie UB er alle solide bedrifter.

Øvelse gjør mester

Veien til fylkesmesterskapet startet allerede i høst og elevene har jobbet seg igjennom oppstart av bedrift, forretningsplaner, markedsplaner og undersøkelser, kundebesøk, produktutvikling, handlingsplaner, styremøter og mentorsamlinger. Masse hardt arbeid som har blitt testet gjennom øvelser og vurderinger, de har feilet og reist seg igjen og startet på nytt. Det sies at «øvelse gjør mester», og denne måten å jobbe med fagstoff på gjennom praktisk læring og læring gjennom å gjøre, er et godt eksempel. Det er dette elevene selv sier de lærer av, og de har det gøy på veien.

Systematisk arbeid i flere år

Rosthaug har også nå etter mange års erfaring fått gode rutiner på hvordan vi systematisk kan jobbe med elevene. Gjennom samarbeid på tvers av studieretningene drar vi nytte av kompetanse på flere fagområder som gjør at vi får en bredde og dybde i det vi jobber med. Dette er viktig, og vi håper å kunne få en god kultur på skolen innen entreprenørskapsarbeid.
Takk til elever og kollegaer som gjør skoledagen og fylkesmesterskapet fullkomment! Gratulerer med seieren, alle sammen!

Publisert 12. mars 2015, oppdatert 6. april 2015.