Kokkekunst - på engelsk

Heldige kokkeelever fikk engelskopplæring på kjøkkenet. Vi kaller det yrkesretting og tverrfaglig undervisning.

How do you convert pounds to kilos? Where is the ground beef? Let’s cook some burgers!

Hovedrett på engelsk

Engelske gloser fylte for ikke lenge siden kjøkkenet på Buskerud.  Elever fra kokk- og servitørfag samarbeidet om å lage typiske matretter fra det britiske – og amerikanske kjøkken. På engelsk. Delt i to lag skulle elevene ved hjelp av god planlegging, konstruktivt samarbeid og solide ferdigheter frembringe en hovedrett, enten all-american hamburgers eller shepherd’s pie.

Spørsmål på engelsk

Hvert lag ble gitt en samling ingredienser, en veiledende oppskrift på engelsk, og deretter frie tøyler. Oppgaven bød ​på muligheter nok for alle til å vise både kunnskap og kløkt. Underveis skulle elevene nemlig beskrive hva de gjorde, forklare hvorfor, og besvare spørsmål. På engelsk.

Presentasjon på engelsk

Etter en og en halv times imponerende laginnsats stod seks saftige hamburgere og en velsmakende shepherd’s pie på bordet. Rettene ble presentert på engelsk, og deretter fortært. Elevene hadde samarbeidet godt, og kunne velfortjent nyte maten til en hyggelig samtale. Selvfølgelig – på engelsk.

Publisert 8. mai 2015, oppdatert 8. mai 2015.