Kretsen sponset basistrening

I seks uker har Øyvind og Marius fra idrettskretsen gjennomført hurtighet- og spensttrening på idrettsfag.

• Av Erik Marki Bjorli

Buskerud idrettskrets har «sponset» Rosthaug med to trenere med høy kompetanse innen hurtighet og spenst. De har hatt basisøkter for toppidrett fotball og elevene på 1IDA. Opplegget har vært gjennomført ved at 1IDA har hatt en dobbelttime med basistrening på mandager, og toppidrett fotball har hatt en dobbelttime med basis på onsdag.

Testing

Perioden startet med at instruktørene gjennomførte ulike øvelser for å se hvordan spensten og bevegeligheten til elevene var. Det ble også gjennomført en test med elektronisk måling av hurtigheten til elevene. Etter seks uker ble det gjennomført en retest.

Styrke stabiliteten

Alle øktene har inneholdt øvelser for å styrke stabiliteten i mage/rygg/hofte og knær. Dette for å minske sjansene for skader som er relatert til rygg og knær, og for å legge grunnlag for bedre teknikk. Det har også vært gjennomført hurtighetstrening og drilløvelser med tanke på bedre løpsteknikk. I alle øktene har det også vært mobilitetsøvelser og tøyninger, da flertallet av elevene trenger å bedre bevegeligheten sin. Seks uker gikk altfor fort, men det er kanskje mulighet for en ny periode neste år.

Publisert 13. mai 2015, oppdatert 2. juni 2015.