Først i landet med Elevtjenesten

Rosthaug er først ute med Elevtjenesten.no. Her kan elever chatte med rådgivere, helsesøstre, kontorpersonale og mobbeteamet.

• Av Ingvild Stegane Strandbråten

Det må da være revolusjonerende i skolesammenheng. Nå kan elevene ved Rosthaug videregående skole chatte med skolens egne fagpersoner - også anonymt. I dag, 8. april, lanseres Elevtjenesten.no, og Rosthaug er en pilotskole i dette arbeidet.

Elevtjenesten har chatte- og meldingsfunksjon, og det finnes også en bank med ofte stilte spørsmål innen områder som kropp og helse, hjemmeforhold, yrke og utdanning, mobbing og skolemiljø.

Det er Buskerud fylkeskommune som i arbeidet med folkehelse og reduksjon av frafall i videregående skole, har kjørt prosjektet design-skole-helse, og Rosthaug har vært skolen som forskere og tjenestedesignere har arbeidet med og hos i halvannet år. Vi er glade for at arbeidet har ført fram til en flott nettjeneste for elevene våre. Tanken er at dette skal være noe alle skoler i fylket kan ta i bruk.

Elevtjenesten

Publisert 8. april 2015, oppdatert 8. april 2015.