Fire dager i Berlin

Potsdamer Platz, Brandenburger Tor og Checkpoint Charlie. Noen av tyskelevene dro til Berlin, på dagen 70 år etter at Hitler takket for seg.

• Av Øivin Moen

En gruppe rosthaugelever med tysk som 2. fremmedspråk fikk se og oppleve mye på sin tur til Berlin 30. april - 3. mai. Vi bodde sentralt i byen på Hotel Scandic ved Potsdamer Platz, med gangavstand til mange av Berlins kjente steder, der vi fikk tyske guider.

Siden det i år er 70 år siden slutten av 2. verdenskrig, var det mange utstillinger i den forbindelse. Etter krigen ble Tyskland og Berlin delt mellom seiersmaktene. Øst-Berlin var hovedstaden i DDR (Øst-Tyskland), Vest-Berlin hørte til Vest-Tyskland. Muren skilte de to delene fra 1961 til 1989.

På ettermiddagene og kveldene kunne elevene ta seg rundt i byen på egen hånd, spise og shoppe. Søndag 3. mai var det noen timer fri i nydelig sommervær før vi måtte forlate vårt hotell og ta Norwegians kveldsfly hjem til Norge.

Takk for en fin tur!

Med hilsen fra

Tonje, Stine, Mariell, Andrea, Hanna, Merethe, Maren, Nils Gunnar, Eivind, Espen, Christian, Andre, Mattias og Øivin.

Publisert 5. mai 2015, oppdatert 5. mai 2015.