16 skiskytterhåp på samling

Når du 14-15 år, stadion ligger på selveste Simostranda, og en av trenerne heter Bjørndalen, er det klart det er moro å være på skiskyttersamling.

• Av Hilde Hovdenak

Samlingen som er ment som en oppkjøringssamling til Hovedlandsrennet i skiskyting i mars, ble innledet onsdag kveld med informasjonsmøte for utøvere og foresatte. Trenerne Hans Anton Bjørndalen og Henning Tandberg, begge høyt utdannede trenere og tidligere skiskyttere, tok deretter utøvere med på en treningsøkt på Simostranda. Alle utøverne, som er født i 1999 eller 2000, ble så innlosjert på klubbhuset til Simostranda IL, Eikvang. Det ble servert pizza og etter en sosial kveld, ble det ro i «sovesalen».

Skyte under press

Torsdag morgen klokka 08.15 var det klart for dagens første treningsøkt. Denne økta var også alle elevene på Toppidrett Skiskyting på Rosthaug med på. Økta var en kombinasjonsøkt der utøverne fikk føle på å skyte under press. Økta ble avsluttet med en konkurranse, der det skulle gjennomføres fire skyteserier med en runde på ski mellom hver serie. Den beste utøveren fikk ned 18 av de 20 blinkene. Sterkt!

Kombinere idrett og skole

Etter treningen var det besøk på Rosthaug med omvisning og informasjon om hvordan skoleuka ser ut for en elev på Toppidrett Skiskyting. Dette var en viktig del av samlingen da målet med samlingen blant annet var å gi ungdomsskoleelever innsikt i hvilke muligheter de har til å kombinere idrett og skole på Rosthaug.

Håper vi ser utøverne til høsten

Før dagens andre treningsøkt var det middag (taco-buffet) på avdeling Buskerud. Samlingen ble avsluttet med en hard treningsøkt i løypene på Simostranda.

Vi håper at vi ser igjen flere av disse kjekke ungdommene til høsten! Husk søknadsfristen 2. mars.

Publisert 22. februar 2015, oppdatert 6. april 2015.