1HSA på hyttetur i Trillemarka

Kompetansemålet Y8: gi eksempler på hvordan brukere kan stimuleres til læring og opplevelser, uavhengig av alder, kulturtilhørighet og funksjonsnivå.

26.-27. Mai var 1HSA på hyttetur i Trillemarka, vi hadde det veldig koselig på tur. Turen ble planlagt, gjennomført og evaluert etter kompetansemålet Y8: gi eksempler på hvordan brukere kan stimuleres til læring og opplevelser, uavhengig av alder, kulturtilhørighet og funksjonsnivå. Vi reiste fra Åmot kl. 9 og da satte vi kursen mot Eggedal. Etter litt trøbbel, både med bil og snø kom vi oss opp. Deretter var oppgaven å få med seg alt frem til hytta, vi hadde hver vår sekk og fordelte maten på alle. Etter vi fikk lagt fra oss sekker og mat gikk vi ut for å nyte det nydelige været. Vi gikk en tur på ca. 2 timer, da fikk vi se den fine naturen Trillemarka har å by på. Etter turen hadde vi forskjellige aktiviteter som boksen går og quiz. Vi var ekstremt heldige med været disse dagene, og flere fikk farge og noen ble til og med solbrente. På vannet lå det fortsatt noen isflak, men det stoppet ikke 4 jenter i å hoppe ut i det kalde vannet. Ettermiddagen og kvelden ble brukt til å spille spill, leke og prate sammen. Dagen etter ble brukt til å spise en koselig frokost, pakke og rydde oss ut av hytta.

På turen har vi lært mye, vi lærte en hel del allerede før vi hadde reist. En slik tur krever mye planlegging, og mange av avgjørelsene må gjøres i god tid før turen skal foregå. Planleggingen er viktig for at turen skal bli så bra som mulig, noen ting er viktige mens andre ting kan man ta på sparket. Vi har også blitt en enda mer sammensveiset gjeng av å være på tur sammen, vi har lært hverandre bedre å kjenne. Vi har fått et bedre samhold som klasse fordi vi har vært rundt hverandre i to dager, og fordi vi har gjort mange koselig ting sammen som en gruppe. Det var viktig med arbeidsfordeling før og i løpet av turen, hvis alle hadde bestemte oppgaver ble alt gjort, oppgavene ble fordelt rettferdig og man visste hva man skulle gjøre. Når oppgaver skulle fordeles var det viktig å tenke over av vi skulle bruke hverandres gode egenskaper, alle kan ikke være gode i alt og det må respekteres. Oppgavene ble også sirkulert slik at det for eksempel ikke var samme person som vasket opp hver gang. I tillegg til alt dette har det vært viktig å vise ansvar, for oss selv og de andre rundt oss.

Vi er alle enige om at vi i 1HSA har hatt det strålende på tur og at med denne gjengen kunne vi gjerne ha dratt på tur med flere ganger.


Publisert 16. juni 2014, oppdatert 23. november 2014.