Grunnlovsjubileum på Buskerud Gård

Skolen hadde den store gleden av å arrangere Buskerud fylkeskommunes markering av grunnlovsjublieet 3. juni. Skolen lagde et arrangement som tydelig fikk fram Buskerud gård og hvilken praktfull arena dette er.

I det ærefulle oppdraget lå det bestilling om både mat og kulturelle innslag som satte deltagerne i det rette humør. VG 2 kokk- og servitør stod for mat og servering sammen med faglærerne. Kulturen ble besørget av Peter Collett i Trond Bolleruds skikkelse. Videre Marie Stubhaug (tidligere elev) på klassisk gitar og John Ole Morken på hardingfele. Faglærer Hanne Martinsen med 5 elever kastet lys over de 5 Eidsvollsmennene fra Buskerud, for deretter å gi forsamlingen litt å tenke på dersom grunnloven skulle bli skrevet i dag.

Det var til sammen 67 deltagere fra fylkets kommuner herav 16 ordførere, tre stortingsrepresentanter og fylkesmann deltok på arrangementet. Været var som vanlig helt strålende og både hovedbygningen fra 1740 og bruket for øvrig viste seg i all sin prakt denne kvelden. Vi opplevde at vi hadde lagt til rette for uformelle samtaler samt et arrangement med "lave skuldre", der de inviterte kunne kose seg en deilig sommerkveld, selv om markeringen var av en formell og alvorlig karakter.

Publisert 13. juni 2014, oppdatert 2. desember 2014.