Amerikansk besøk på Studiespesialisering og Idrettsfag

23. mai fikk Studiespesialisering og Idrettsfag besøk fra Amerika og fra Fulbright Norway. Rosthaug videregående har hatt et veldig godt samarbeid med Fulbright Norway og deres Roving Scholar Program siden 2010.

Da engelskseksjonen inviterte Fulbright Norway til Rosthaug fikk elevene muligheten til å delta på en interessant workshop om byen Los Angeles i USA: - “Los Angeles: Multicultural City?”

Flannery Burke er såkalt Roving Scholar for den videregående skole. Hun er opprinnelig fra New Mexico og jobber som førsteamanuensis i historie ved St. Louis University.

Det var en tøff utfordring elevene fikk da gjesteforeleseren stilte følgende spørsmål: - «Everyone in LA has a screenplay. What’s yours?» (screenplay = filmmanuskript) Underholdningsindustriens filmgigant, Hollywood, er nemlig plassert i Los Angeles.

Enda mer utfordrende ble det for elevene da de skulle forsøke å lage et filmmanuskript med en positiv vinkling til de flerkulturelle utfordringene i LA.

Den vanlige «negative» vinklingen hadde jo elevene allerede sett i utallige Hollywood-filmer fra før: en stereotyp fremstilling der fargede mennesker er fattige og opptrer i nød; voldelige gjenger som skyter hverandre og dreper osv. Var det mulig å lage et filmmanus på engelsk med en positiv innfallsvinkel til denne problematikken?

Flere IKT-ressurser ble brukt på seminaret om det flerkulturelle Los Angeles. Det som nå gjenstår å se er om et av filmmanusene som ble produsert denne dagen blir en stor Hollywood-film en vakker dag!

Fulbright Roving Scholar

“The Fulbright Roving Scholar Program brings American teachers to Norway to spend an academic year travelling throughout the country giving presentations, seminars and lectures for teachers and students in lower and upper secondary schools. Thanks to generous support from the Norwegian Ministry of Education and Research, the Rovers can offer their services to schools free of charge.”

Tilbudet er åpent for både yrkesfaglige elever og studieforberedende klasser (Vg1, Vg2 og Vg3).

Vi har hatt besøk fra Roving Scholars opptil flere ganger i løpet av et år. De har også hatt workshops for lærere.

I år hadde altså Roving Scholar Mrs. Flannery Burke workshops for elever på Studiespesialisering Vg1, Internasjonal engelsk Vg2,  Idrettsfag Vg1 og Samfunnsfaglig engelsk Vg3.

Tekst: Ripanjit Jhutti og Frode Rustand
Foto: Frode Rustand

Publisert 16. juni 2014, oppdatert 5. desember 2015.